miercuri, 10 decembrie 2014

Pentru ai noștri Feți-Frumoși: Pantalonii clasici, casual și sport, cum îi purtăm și îngrijim


Pantalonii au o istorie lungă și reprezenta una din piesele de bază din garderobă. Fiind o piesă vestimentară de origine păgână, în trecut pantalonii erau purtați de popoarele migratoare, cum ar fi persanii. În Europa au fost aduși de către unguri și turcii otomani. În China antică, pantalonii erau purtați doar de către femei și călăreți.

Societatea modernă însă a adoptat această piesă vestimentară, care poate fi purtată atât de bărbați, cât și de femei. Pantalonii au fost adoptați de stilul clasic, casual, sport.
Pantalonii clasici sunt, de obicei, la dungă, purtați doar în caz în care sunt asortați cu un sacou sau smoking sau frac. Pot fi purtați de aceeași stofă cu sacoul. 



Dacă ne referim la partea coloristică, atunci e de preferat să fie asemănătoare cu cea a sacoului. 
Pantalonii trebuie să fie de o lungime un centimetru de-asupra călcâiului. Astfel se creează un pliu din față. 

Nu trebuie să fie mulați, ci ușor evazați. În cazul în care purtăm costum asortat, se permite ca să fie un pic îngustat în partea de jos.
Casual sunt pantalonii din dril care pot fi purtați la dungă sau fără. Cel mai haios este să vezi blue jeans la dungă. Preferații bărbaților, deoarece nu obligă coloristic și neapărat să fie sacou. Arată bine în combinație cu vestele, cardiganele, puloverele. Pantalonii casual pot fi atât foarte evazați, cât și slim!


Pantalonii sport se recomandă de a purta în afara orelor de serviciu, cu excepția sportivilor și a profesorilor de educație sportivă. De obicei se fac din fibră artificială, din strofă elastică, tricotată și sunt întotdeauna evazivi (foarte des). 
    
                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu