luni, 10 noiembrie 2014

Poncho-ul și Bolero-ul: diferențe și similitudini


Se apropie mijlocul lunii noiembrie și iarna încet-încet își va intra în drepturi. Tot mai des apelăm la hainele groase, din lână sau mohair. Fie ca este un poncho sau un bolero, piesele vestimentare de iarnă pot să te facă să arăți elegant, casual, dar și să țină de cald. 

Bolerourile (imaginea din stânga) sunt întodeauna actuale, mai ales pe timp de iarnă. Este un accesoriu plăcut și călduros, care va îmbogăți vestimentația. 

Pot fi alese în diferite culori, textura de mohair, care pe lângă faptul că e călduroasă, face ținuta să arate elegant. De obicei bolerourile sunt fără mânecă și se țin pe umeri.

Poncho (imaginea din dreapta) au formă rotundă. Pot fi cu sau fără mânecă. În cazul de față, are mânecă. Trebuie de atras atenția ca mâneca să fie mai îngustă, deoarece poncho nu este obligatoriu să fie încheiat. Poate fi fixat pe mâini, ca să nu cadă jos. 
Se poartă cu  broșe diferite, prinse în regiunea gâtului sau la brâu fie cu centuri, prinse la brâu sau sub piept.

Este purtat ca o vestimentație de sine stătătoare, în calitate de paltonaș sau scurtă. Boleroul poate fi purtat sub scurtele sau paltoane.
Boleroul poate fi purtat și în cazul stilului casual: blugi sau rochițe. Se va mula perfect pe corp și îi va da o formă frumpoasă la umeri, pieăpt și șold. Cu toate că are o codiță pe spate, nu adaugă volum. Este un element optic foarte bine gândit.
Poate fi purtat la bluzițele cu fustițe sau pantalonașii clasici. Foarte bine arata și la vestimentația de seară. Atunci când trebuie să ieșim undeva la un eveniment și purtăm o rochiță cu umerii goi, este o salvare și un accesoriu de milioane.
Poncho este folosit în calitate de paltonaș, mai ales dacă soarele ne încălzește cu putere. Însă, este de preferat să fie scos atunci când ieși din încăpere. Se poartă la orice tip de vestimentație, în afară de cea de seară, deoarece are o structură mai simplă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu