luni, 8 decembrie 2014

Recomandarea Cosânzenei: Rochia din lâniță, ține de cald și aduce beneficii corpului uman!

Vântul suflă cu putere și pătrunde până la oase. Gerul pișcă și el de obrăjori, iar picăturile de ploaie se transformă în gheață, abia atingând trotuarul. Deja de mai bine de o săptămână iarna și-a intrat în drepturi. Cu toate că de o lună am scos din dulap hainele groase, care au dat la o parte vestimentația ușoară și colorată de vară.
Cu toate acestea și iarna putem să ne simțim confortabil, dacă adoptăm rochița din lâniță. Preferata bunicilor noastre, lâna pe lângă faptul că ține de cald, este benefică pentru organismul uman. Știind că poate să înțepe ușor, medicii spun că aceasta ajută la circulația sangvină și este un masaj perfect. Aceasta adăugând valoare vestimentației.
Da, lâna e unul dintre cele mai călduroase materiale, dar și unul dintre cele mai delicate. Aceasta are nevoie de o întreținere mai atentă.

Spală cu grijă hainele din lână groasă, asftel încât să nu se deformeze. Înainte de spălare, citește instrucțiunile de pe etichetă! Dacă vei folosi mașina se spălat, setează modul delicat și un program de 30 de grade Celsius. Nu trebuie de spălat mai mult de 30 de minute. Ideal ar fi să introduci haina din lână într-o față de pernă de aceeași culoare sau într-un săculeț din pânză, pentru a proteja mai bine vestimentația. 
Dacă ai timp, e mai bine să speli cu mâna. Mai ales dacă vorbim de hainele din lână mai subțire, care nu se bagă niciodată în mașina de spălat, ci se spală doar manual și cu apă rece.
Pentru a stoarce în mașina, e de preferat să le pui într-un săculeț de pânză, pentru că lâna reține apa și se poate deforma haina. Se usucă în poziție orizontală, pentru a evita lărgirea. De asemenea, le poți pune într-un sac din plastic și ține 1-2 ore la frigider sau 30 de minute în congelator. Astfel, rochia își va recăpăta forma inițială și va arăta perfect pe tine!
Vestimentația din lână se întoarce pe dos se așează o batistă umedă deasupra, ca să nu se ardă, atunci când vrei să o calci!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu